keskiviikko 31. heinäkuuta 2019

Heinäkuu ja vuoden ensimmäinen puolikas

Kesä on mennyt siivillä, eikä blogin kirjoitteluun ole vieläkään oikein löytynyt aikaa. Kirjoitettavaa kyllä olisi, ja pää täynnä ideoita, mutta samalla inspiraatiota ei juuri ole löytynyt. Ainakin instan puolella olen vihdoin onnistunut aktivoitumaan, mikä on ollut tavoitteena jo tovin. Ehkä aktiivisena voi olla ainoastaan blogi tai insta, muttei molemmat samaan aikaan...
Samalla ohi meni myös blogin kahdeksan vuotissyntymäpäivät! Jännää, muttei kovinkaan mullistavaa. Ehkä kahden vuoden päästä voi ostaa vaikka juhlahatun ensimmäisen vuosikymmenen kunniaksi.

Tässä postauksessa tarkoituksena on katsoa sekä heinäkuun luettuja että viimeistä puolta vuotta noin yleensäkin.

Heinäkuu on ollut näistä kesäkuukausista kaikista hiljaisin lukukuukausi. Mitään kummallista syytä tähän ei ole, mutta kun muuten on lukenut vähintään kymmenen kirjaa kuukaudessa, on selvää, ettei 8 luettua kirjaa erotu edukseen tässä joukossa.
Heinäkuussa luin seuraavat kirjat:

- Us Against You, Fredrik Backman
- The Nordic Theory of Everything, Anu Partanen
- Pure mua, Terhi Tarkiainen
- To Kill a Kingdom, Alexandra Christo
- Becoming the Dark Prince, Kerri Maniscalco
- Rouva C., Minna Rytisalo
- The Winner's Curse Marie Rutkoski
- A Curse So Dark and Lonely, Bridgit Kimmerman

Viime aikoina luetut ovat olleet pääasiassa kolmen tähden arvoisia. Heinäkuussa poikkeuksellisen hyviä ja/tai viihdyttäviä tapauksia ovat olleet Pure mua sekä Us Against You, joka on kesäkuussa lukemani Kiekkokaupungin tavallaan jatko-osa.
Nämä kaksi olivat täysin erilaisia lukukokemuksia, eikä niissä ollut oikeastaan muuta yhteistä, kuin että kuuntelin ne äänikirjoina. Us Against You (suomeksi Me vastaan te) on vakava, kokonaista yhteisöä ja ajankohtaista teemaa käsittelevä kirja, kun taas Pure mua on teoriassa parodia 2000-luvun lopun paranormaalista romanssista.

Sitten vielä vuoden ensimmäisen puolikkaan luetuista tilastoja.
Kesäkuun loppuun mennessä ehdin lukea 67 kirjaa.
Näistä viisi olivat e-kirjoja, yhdeksän tavallisia kirjoja ja loput 53 äänikirjoja. Mikä kertoo ehkä eniten siitä, että äänikirjat ovat pitkälti pitäneet lukutahtiani pinnalla, ja vieneet viimeistään nyt täysin mukanaan.
Olen lukenut yhteensä siis 3140 sivua, ja kuunnellut 1123,32 tuntia.
Tosin tämä äänikirjojen luku on luultavasti lähempänä 750 tuntia, sillä kuuntelen kirjat vähintään nopeudella 1,5x. Niin tai näin, tästä tulee vähintään yhteensä noin 31 päivää.

Alkuvuoden parhaita kirjoja ovat olleet:
Allison Yarrowin 90's Bitch
Terhi Tarkiaisen Pure mua
Fredrik Backmanin Us Against You
Minna Canthin Hanna
Ingrid ja Joachim Wallin Kun sanat loppuvat: Kim Wallin tarina
sekä Kerri Maniscalcon Escaping from Houdini

Suurimmat pettymykset:
M-E Girardin Girl Mans Up
sekä Stephenie Meyerin Epäilys

Siinä pikainen vilkaisu siitä, miltä alkuvuosi näytti lukemiseni kannalta. Tulevien kuukausien suunnitelmista on tulossa postausta vähän myöhemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti