sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Huhtikuu & toukokuun suunnitelmat

Tärkeimmät asiat ensin. En voi uskoa teitä lukijoita olevan jo melkein 100! Hassua. On ihmisiä, joita tosiaan kiinnostaa mitä sanottavaa minulla on kirjoista. Vaikka määrä ei ole kovinkaan paljoa, olen silti otettu jokaisesta, joka on jaksanut klikkautua blogin lukijaksi! <3 Kiitospuheen sijaan keskityn nyt kuitenkin tämän kuukauden koontiin :D

Huhtikuu oli kiinnostava kuukausi. Niin paljon on ehtinyt tapahtua, etten itsekään muista ihan kaikkea. Ensinnäkin, kuukauden kohokohta oli ehdottomasti Pietarin opintomatka alkukuusta. Tunnelmaa ehkä hieman synkensi toisena matkapäivänä sattunut terrori-isku paikallisessa metrossa, (olimme luennolla toisella puolella kaupunkia. Pakko myöntää, ettei luennosta ole juuri jäänyt muistikuvia, kun yritti selvittää faktoja twitterin uutisvirrasta...), joka langetti varjonsa koko viikon ylle.

Pääsiäisloman vietin Helsingissä vanhempieni luona, ja söin niin paljon sushia, että uskon selviäväni kesäloman alkuun asti ilman :D Muuten kuukauden kootuista tapahtumista on hyvä nostaa esille kandin viimeisen version palautus, sekä viime viikonlopun surkeat sattumukseni, kun ensin halkaisin hampaani ja sitten onnistuin telomaan nivelsiteet nilkasta.

Vaikka toiveet viettää vappua ilman keppejä ovat kariutuneet, on merkit ommeltu haalareihin, ylioppilaslakki kaivettu laatikostaan ja perunasalaatti tehty vappubrunssia varten. Opiskelijavappu on juuri sitä, millä tämä huhtikuu on hyvä päättää. Tosin kirjoitushetkellä pulkka olisi ollut mukava lisä normaaliin vappuvarustukseen tänä vuonna.
* * * * *

Kuukauden luettujen lista ei ole päätä huimaava, kuin ainoat luetut kirjat ovat Amie Kaufmanin ja Jay Kristoffin Illuminae sekä Leena Landerin Tummien perhosten koti. Aloitettuja kirjoja on sitäkin enemmän, ja lukupino on kasvanut huomattaviin mittoihin pelkästään tämän kuun aikana.

Toukokuun suunnitelmat ovat selkeämmät kuin yhdenkään aiemman kuukauden tänä vuonna. Koulu loppuu kahden viikon kuluttua, jonka jälkeen suuntaan Helsinkiin viettämään kesää kesätöiden merkeissä (paikalliset kirjabloggaajat, täytyy pitää joku kesäinen kahvitteluhetki lumisadevarauksella!) En ole vähään aikaan suonut ajatustakaan tämän hetkisiin lukuhaasteisiin, mutta viimeistään kesän alussa täytyy tarkistella Helmet-lukuhaasteen tila, ja päivitellä muutenkin blogia ajankohtaisemmaksi.


Melkein viiden kuukauden mittaista visiittiä varten mukaan lähtee varmasti jonkin verran kirjoja täältä Jyväskylästä, mutta toukokuun lukusuunnitelmiin kuuluvat erityisesti:
Holly Bournen Oonko ihan normaali?
Jessie Burtonin Nukkekaappi
Veronica Rothin Viillot
Lauren Katen Langennut
Victoria Aveyardin Lasinen miekka
sekä viime aikojen kirjaostokset-postauksessa mainitut kirjat.

Blogin postausputki vaikenee tähän vapun aaton aamuun, ja muistakaa: Sää on asenne kysymys. Hauskaa vappua kaikille!

3 kommenttia:

  1. Hauskaa vappua! :)
    Onpas hurja järkäle tuo A Conjuring of Light verrattuna trilogian ensimmäiseen osaan! :D
    Itselläni on juuri luvussa tuo Bournen Oonko ihan normaali? ja vaikuttaa kyllä pitkästä aikaa hyvältä nuorten kirjalta! :)

    VastaaPoista
  2. Sinullapa on ollut mielenkiintoinen kuukausi! Hienoa, että sait kandin palautettua ja että ehdit kuitenkin lukea myös jonkin verran. :)

    Jos yhtään lohduttaa, minä vietän vappuaattoa yövuorossa, eli juhlimista ei ole tiedossa. :P Hauskaa vappua sinulle, äläkä anna sauvojen haitata! :)

    VastaaPoista
  3. Mitä tykkäsit Illuminaesta? Se on kiinnostanut pitkään, mutta silti vähän mietityttää. Oonko ihan normaali nousi yhdeksi lempikirjakseni tältä vuodelta, voin kyllä suositella!

    VastaaPoista